7 ting du ikke må gøre med din parfume

Forside » 7 ting du ikke må gøre med din parfume

7 parfume-syndere du ikke må lave

Mange af os bruger parfume dagligt eller ved særlige lejligheder. Derfor er det vigtigt at tænke over hvordan og hvornår vi bruger parfume. Samt passe godt på dem – så de holder duften.

Nedenfor har jeg (Frederikke) samlet 7 parfume-synder som de fleste af os sikkert har begået. (inklusiv mig selv 🙋🏼‍♀️)

#1 Du gnider håndleddene sammen efter påføring af parfume

Mange af os gør det – så det er helt normalt – men desværre en parfumesynd. Ved at gnide håndleddene, forstyrrer du duft-molekylerne og dermed kan duften forsvinde hurtigere og duften ændre sig.

#2 Du sprayer kun parfume på håndleddene

Det er helt korrekt at spraye parfume på pulsområdet på håndleddet. Vores kropsvarme aktiverer nemlig duft-molekylerne. Derfor anbefales det at man også sprayer parfume på hals/nakken, i knæhaserne og på anklerne.

#3 Du forventer for meget af din dufttype

Der findes 3 typer af dufte. Parfume, Eau de Parfume og Eau de Toilette. Forskellen på dem er at den rene parfume er den mest koncentrerede duft og holder som regel op til 9 timer, hvor Eau de Parfume holder ca. 5 – 7 timer og Eau de Toilette holder ca. 4 timer. Derfor skal du vælge den dufttype som passer til dit behov.

#4 Du blander flere parfumer og dufte sammen

Det er ikke en god idé at blande forskellige dufte sammen, da det kan ændre duften. Bruger du bodylotion, anbefales det at den ikke indeholder parfume, da det kan have samme effekt som brug af flere parfumer sammen.

#5 Du sprayer parfume på – på det forkerte tidspunkt

Mange – inklusiv mig selv – har en tendens til at tage parfume på, når jeg er på vej ud af døren. Det er der ikke noget forkert i. Men det mest optimale tidspunkt at tage parfume på, er lige efter dit bad. Da er ens hud fugtig og vil derfor holde på parfumen i længere tid. Man kan med fordel også bruge en bodylotion, uden parfume, for at tilføre huden fugt, og derefter tage parfume på.

#6 Du opbevarer dine parfumer forkert

Der er tre ting parfumer ikke kan lide: lys, varme og ilt. Derfor er det ikke optimalt at opbevare sine parfumer på badeværelset eller i vindueskarmen. De bedste steder til opbevaring er i et skab eller skuffe. For ekstra beskyttelse af duften kan de med fordel opbevares i en boks i køleskabet.

#7 Test ikke parfumer på papir

Når man tester nye parfumer i en parfumeafdeling – er de fleste tilbøjelige til at tage et stykke papir og teste parfume på det. Det er der intet forkert i, men man kan risikere at parfumen vil dufte anderledes, når man sprayer på sin egen hud – da parfume arter sig efter vores individuelle kropsduft.
Derfor anbefales det at man tester parfumen på sin egen hud.

Brug for en ny parfume?

Nedenfor har jeg samlet de 3 duft-universer fra Magasin, Matas og Nicehair. Der er mange fine parfume-nyheder som vi synes du skal kigge nærmere på. Og husk at der findes forskellige dufttyper – så sørg for at vælge den dufttype, der passer til dit behov.

Klik på billederne og kom direkte ind i duft-universerne 🤍

Er du nysgerrig på at læse anmeldelser på parfumer?

Så skynd dig ind på My Beauty Guide appen og læs de mange fine anmeldelser af forskellige parfumer. Du kan bl.a. læse om friske parfumer som Kenzo – Kenzo World, frugtige parfumer som Ralph Lauren – Big Pony Women Pink og orientalske parfumer som La Rive – Her Choice.  

Husk at når du står i Matas, Magasin, Sephora og andre fysiske butikker, og bliver overvældet af de mange forskelige parfumer– så brug My Beauty Guide appens stregkode-scanner funktion og læs anmeldelser af produkterne.

#SharingIsCaring 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os her
Facebook
YouTube
Instagram
Nyhedsbrev