Hår

Forside » Hår
3. maj 2024 0
Annonce Tørshampooer fra Batiste Vi er jo temmelig glade for tørshampoo her hos My Beauty Guide 😊 Batiste ...
22. april 2024 0
Musthaves til konfirmation: Hudpleje, Makeup & Hår Vi hedder Smilla og Sophia, og er begge 14 år og ...
7. februar 2024 0
Gave-ideer til under 200 kr. Mit navn er Sofie, og jeg er 15 år gammel. I denne uge ...
31. januar 2024 0
Hvilke produkter kan jeg pleje gråt hår med? Når de grå hår begynder deres indtog – og det ...
23. januar 2024 1
Vi har fundet 10 danske brands, som vi synes at du skal holde øje med 2024.  Ikke nødvendigvis ...

”That’s why her hair is so big. It’s full of secrets” – citat fra filmen Mean Girls

Vores hår kan være med til at understrege vores humør, look og personlighed. Men det kan også fortælle noget om kroppens indre tilstand. De fleste af os ønsker et sundt hår, og det er faktisk nemt hvis man giver håret en lille smule opmærksomhed.

Nedenfor kan du læse om de mest populære hårprodukter.

Shampoo – Anti klor

Anti-klor shampoo har ofte en let flydende og cremet konsistens, og er dit hårs bedsteven efter en tur i svømmehallen. De fleste kender det, duften af klor og udtørret hår, efter en svømmetur til trods for at man har været i bad. Her kan anti-klor shampoo med fordel bruges, da shampooen med dens anti-klor aktivsstof slår kloren i håret ned. Gør håret vådt og gnid shampooen grundigt ind i håret. Vent derefter et par minutter og vask ud.

⏰ Det anbefales at bruge anti-klor shampoo efter bad i klorvand.

Shampoo – Silver

Silver shampoo har ofte en let flydende og cremet konsistens, og er udviklet til personer med blondt og gråt hår. Det er en shampoo som går ind i håret med dens lilla pigmenter og fjerner eventuelt gulligt skær, samt holder de lyse lokker ved lige.

 

⏰ Det anbefales at bruge silver shampooen sammen med en almindelig shampoo, lad derefter virke i 3 – 5 minutter og skyl grundigt efter. Kan bruges efter behov.

 

Shampoo – Blue

Blue shampoo har ofte en let flydende og cremet konsistens og er udviklet til brunetter. Med de blå pigmenter er den ideel til at passe på hårfarven samt fjerne uønsket orange eller bronze toner i håret. Shampooen indeholder citronsyre og planteprotein som renser håret, uden at fjerne hårfarve.

⏰ Det anbefales at bruge blue shampooen sammen med en almindelig shampoo, lad sidde i 3 – 5 minutter og skyl grundigt efter. Kan bruges efter behov.

Shampoo – Krøllet hår

En shampoo til krøllet hår har ofte en let flydende og cremet konsistens og er udviklet specielt til krøllet hår. Shampooen går ind og renser håret blidt og sikrer at håret får fugt og er nemt at rede ud efter bad. Shampooen er sulfatfri og er dermed god til vedligeholdelse og pleje af krøllet hår, da det som ofte har bedst af mildere produkter.

⏰ Det anbefales ved krøllet hår ikke at vaske det særlig tit, da krøllet hår som regel er langsommere om at få fedtet fra hovedbunden til spidserne.

Shampoo – Fint hår

En shampoo har ofte en let flydende og cremet konsistens og er udviklet specielt til fint hår. Shampooen går ofte ind og skaber ekstra volumen, og sørger for at håret ikke så let bliver statisk. Pas ekstra godt på håret når det er vådt, da fint hår er mere modtagelig over for skader, og red håret forsigtigt efter vask.

Hårkur

Hårkur er for alle typer hår og har som regel en cremet konsistens. Hårkure dur til alt lige fra tørt og ødelagt hår til sundt og glansfuldt hår. Hårkure går ind og styrker og behandler hårstråene. Det er naturligvis vigtigt at man vælger en hårkur som passer til netop ens hårtype.

⏰ Det anbefales at bruge din hårkur efter brug af shampoo. Lad hårkuren sidde i de antal minutter der står på den gældende hårkur og skyl derefter ud. Afslut med en balsam.

Det anbefales at følge det gældende produkts anvisninger før brug.

Hovedbundspeeling

Hovedbundspeeling har ofte en geleagtig konsistens, og er det rigtige valg hvis du oplever tør eller fedtet hovedbund. Ryst flasken grundigt og påfør i fugtigt hår. Massér det ind i hovedbunden, lad virke efter produktets anvisninger og skyl derefter ud.

⏰ Det anbefales at følge det gældende produkts anvisninger før brug.

Balsam

Hårbalsam har en cremet, fyldig og blød konsistens og bruges til at forbedre hårets følelse, tekstur, udseende og håndterbarhed. Balsam sørger for at skællaget lukkes igen efter hårvask, så de mange nærende ingredienser forbliver i håret og gør håret stærkt, blødt og glat.

 Det anbefales at bruge balsam efter enten shampoo eller hårkur, og gerne ved hver vask.

Hårspray

Hårspray giver som udgangspunkt hold til håret og vil løfte hvert enkelt hår helt inde fra hovedbunden af. Hårspray vil nemt kunne få håret til at fremstå fyldigere og mere voluminøst. Der findes mange forskellige hårspray-varianter, nogle har fokus på volumen, andre på ekstremt hold osv.

 Det anbefales at bruge hårspray efter behov

Hårmousse

Hårmousse er et skum som kan kommes i håret for at give det mere struktur, hold og fylde. Derudover kan det bruges til at fremhæve krøller, hvis man har fine krøller. Fordeles i håndklæde tørt hår og varmebehandles efter med en føntørrer.

 Det anbefales at bruge en mousse efter behov.

Hårolie

Hårolie er en treat for håret som går ind og plejer med dens oliekonsistens. Ved tørt hår, giver det glans, mens i fugtigt eller vådt hår, går det ind og plejer håret.

⏰ Det anbefales at bruge hårolie 1 – 2 gange om ugen for optimal pleje. Eller efter behov.

Saltvandsspray

Saltvandsspray kan give et voluminøst hår samt et beach-agtigt look. Ved kort hår kan det give fylde, mens i længere hår kan det give bevægelse. Kan anvendes i vådt og tørt hår.

 Det anbefales at bruge en saltvandsspray efter behov.

Styling gel

Styling gel som både er at finde i en flydende eller gel-agtig konsistens, har til formål at holde håret på plads og give definition og mulighed for at være mere kreativ med frisuren. Gel kan også tilføre shine til håret og kan være nem at vaske ud – hvis den er vandbaseret.

 Det anbefales at bruge en styling gel efter behov.

Tørshampoo

Tørshampoo reducerer olie og fedt i håret. Tørshampoo bruges, som i navnet, når håret er tørt og skal ikke vaskes ud.

⏰ Det anbefales at bruge en tørshampoo efter behov – f.eks. til de dage hvor du vil springe en hårvask over.

Hårpudder

Hårpudder er, som det fremkommer af ordet, en pudder/pulver som kan give håret tekstur og vil ofte gøre håret mere mat, og give det fylde fra hovedbunden til spidserne. Man drysser produktet i tørt hår og fordeler med fingrene.

⏰ Det anbefales at følge det gældende produkts anvisninger før brug.

Det anbefales at bruge en hårpudder efter behov.

Varmebeskyttelse

Varmebeskyttende produkter lægger sig som en beskyttende hinde på håret, som først skal nedbrydes af det varme instrument før det skader håret. Ved føntørring skal varmebeskyttelsen bruges i håndklæde tørt hår, mens ved glattejern skal det påføres i tørt hår.

⏰ Det anbefales at benytte varmebeskyttelse før brug af alle typer varme-redskaber, såsom føntørrer, glattejern, krøllejern osv.

Vitaminer

Pleje af håret kan også ske indefra. Der findes mange forskellige vitaminer som kan bidrage positivt til styrkelse og vedligeholdelse af hår og negle. De kan indeholde forskellige vitaminer og mineraler såsom biotin, selen og zink.

⏰ Det anbefales at følge det gældende produkts anvisninger før brug af/indtagelse af vitaminer.

 

Følg os her
Facebook
YouTube
Instagram
Nyhedsbrev