Makeup

Forside » Makeup
12. juni 2024 0
Neglelakker med bohemian feeling – til dig der elsker hør looket Hvis dit sommer-klædeskab også er fyldt med ...
10. juni 2024 0
Den Perfekte Guide til Studentergaver til Hende: Skønhedsprodukter der Garanterer Smil! Er du på jagt efter den perfekte ...
29. maj 2024 0
Opdag Sommerens 2024 Negletrends: Fra Pastel- til Pangfarver Sommeren er lig med skønne, solrige dage, søde sommerminder, solbadning ...
26. april 2024 0
Vores “take” på et Food Makeup Look Vi har tidligere skrevet om trending Food Makeup Looks – skønne ...
22. april 2024 0
Musthaves til konfirmation: Hudpleje, Makeup & Hår Vi hedder Smilla og Sophia, og er begge 14 år og ...

Makeup er den 2. mest søgte kategori på My Beauty Guide appen (ansigtspleje er den mest søgte kategori). Og vi forstår godt hvorfor makeup-kategorien er så populær – for der findes et hav af makeup-produkter og det kan være en jungle at finde rundt i.

Nedenfor kan du læse om nogle af de mest gængse makeup-produkter.

Base

 

Primer

En primer har en let cremet konsistens og bruges som underlag for din foundation. En primer kan have forskellige funktioner – den kan f.eks. mattere din hud, give glød til din hud, farvekorrigere din hud, samt forlænge “holdbarheden” af din makeup.
En primer kan også sagtens bruges alene – altså uden en foundation ovenpå.

Det anbefales at bruge din primer ovenpå din dagcreme.

Foundation – liquid

En foundation har en let til meget cremet konsistens – alt efter hvor let eller dækkende foundationen er.
En let foundation vil ofte se meget let ud på huden og være knap så dækkende – hvorimod en meget dækkende foundation som udgangspunkt vil dække alt – farveforskelle i huden, rødme, urenheder osv.

Det anbefales at bruge din foundation ovenpå din dagcreme eller en primer – så din hud er fugtet godt igennem inden du påfører foundation.

Foundation – compact

En compact foundation er en foundation i fast form – man vil oftest påføre en compact foundation med makeup-svamp. En compact foundation vil ofte have en medium-høj dækkeevne.

Det anbefales at bruge din compact foundation ovenpå din dagcreme eller en primer – så din hud er fugtet godt igennem inden du påfører foundation.

Foundation – stick

En foundation på stick er en foundation i fast stick-form. Man vil oftest påføre sticken direkte på huden og så arbejde foundationen jævnt ud med en makeup-svamp. En compact foundation vil ofte have en medium-høj dækkeevne.

Det anbefales at bruge din foundation stick ovenpå din dagcreme eller en primer – så din hud er fugtet godt igennem inden du påfører foundation.

Løs pudder

En løs pudder er – ja – en løs pudder, dvs. at den ikke er i fast form. En løs pudder påføres oftest med en stor pudderbørste eller en lille pudder “puff”. En løs pudder vil give din hud et forfinet og “blødt” look.
Mange bruger også en løs pudder til at “sette” sin foundation og / eller concealer.

Det anbefales at bruge din løse pudder ovenpå din dagcreme eller en primer – så din hud er fugtet godt igennem inden du påfører pudder.

Fast pudder

En fast pudder er en pudder i fast form. En fast pudder påføres oftest med en stor pudderbørste eller en lille pudder “puff”. En fast pudder vil give din hud et forfinet og “blødt” look – men kan nemmere bygges op til at være mere dækkende end en løs pudder.
Mange bruger også en fast pudder til at “sette” sin foundation og / eller concealer.

Det anbefales at bruge din faste pudder ovenpå din dagcreme eller en primer – så din hud er fugtet godt igennem inden du påfører pudder.

Contour

Contour-produkter findes både i cremede og pudrerede konsistenser. Contour bruges til at forme og definere dit ansigt. Markér kindben , næseryg og kæbe med mørke skygger af contour-farver og fremhæv / hightlight med lyse farver. Contouring er en populær makeup-teknik, som er med til at markere og fremhæve dine ansigtstræk.

Det anbefales at bygge din contour op fra din base af primer, foundation eller pudder.

Concealer

En concealer findes både i flydende og cremet konsistens. En concealer bruges til at dække mørke rande under øjnene, urenheder og farveforskelle i huden. Nogle bruger også en concealer som en del af deres contour-teknik.

Det anbefales at bruge din concealer ovenpå din primer eller foundation. Nogle bruger dog også concealer inden de påfører deres foundation – det er en smagssag og helt op til dig selv.

Highlighter

En highlighter findes både i flydende, cremet og pudret konsistens. En highlighter bruges til at fremhæve kindben, næsetip, amorbuen og under brynet.

Det anbefales at lægge din highlighter ovenpå din primer, foundation eller pudder.

Blush

En blush findes både i flydende, cremede og pudrerede konsistenser. En blush bruges til at friske ansigtet op samt markere kindbenene. Mange bruger også lidt blush på næseryg/tip for at give et friskt look.

Det anbefales at lægge din blush ovenpå din primer, foundation eller pudder.

Bronzer

Bronzer / solskinspudder.
En bronzer findes både i flydende, cremet eller pudret konsistens. En bronzer bruges til at markere ansigtet og / eller give det glød. Mange bruger en bronzer på kindben og næseryg – for at give et “sol-kysset” look.

Det anbefales at lægge din bronzer ovenpå din primer, foundation eller pudder.

Øjne

Øjenskygge primer

Øjenskygge primer kommer oftest i flydende eller fast cremet konsistens. En øjenskygge primer bruges som base og underlag for din øjenskygge. Øjenskyggeprimeren kan også være med til at fremhæve øjenskyggens pigmenter, og “forlænge holdbarheden” af øjenskyggen på øjenlåget.

Det anbefales at lægge din øjenskygge primer ovenpå din concealer eller foundation.

Øjenskygge

Øjenskygger findes både i flydende, cremet eller pudret konsistens. En øjenskygge bruges på øjenlågene og evt. under den nederste vippekant. En øjenskygge kan være med til at fremhæve et specielt look og fremhæve ens egen øjenfarve.

⏰ Det anbefales at lægge din øjenskygge ovenpå din øjenskyggeprimer, concealer, foundation eller pudder.

Eyeliner / Kohl

En eyeliner / kohl findes i flydende, cremet eller fast blyant-konsistens.
En eyeliner kan bruges til at fremhæve øjet og skabe forskellige looks og udtryk – f.eks. cat eyes, winged liner, fishtail liner, floating crease liner, reverse liner osv.

Det anbefales at lægge din eyeliner ovenpå din øjenskyggeprimer, concealer eller foundation.

Mascara

En mascara kommer i en let cremet konsistens med børste. En mascara bruger du som udgangspunkt til at fremhæve og farve dine øjenvipper. Mascaraer fåes i forskellige udgaver – f.eks. til at give vipperne fylde / volumen. Til at give vipperne længde. Til at adskille vipperne. Til at give vipperne curl-effekt. Du kan også få mascaraer med plejende eller vækstfremmende ingredienser. Mascara findes også i tårefaste eller vandfaste udgaver.

Det anbefales at påføre din mascara på rene vipper.

Bryn

Brow gel / brow lamination

En brow gel / brow lamination kommer oftest i en flydende gel-konsistens på en brynbørste eller en fast cremet konsistens. En browgel eller brow lamination bruges til at “sette” bryenene og holde dem på plads.
En brow gel og brow lamination kan fåes både med farve og som gennemsigtig.

Det anbefales at påføre din brow gel / brow lamination på rene bryn.

Brow pencil

En brow pencil kommer oftest i en fast blyant-form. En brow pencil bruger du til at forme, farve og markere dine bryn.

Det anbefales at påføre din brow pencil efter du har påført din brow gel / brow lamination eller blot på rene bryn.

Læber

Lipliner

En lipliner / læbeblyant findes oftest i fast blyantform. En lipliner bruger du til at forme og markere dine læber. Nogle overliner deres læber med en lipliner for at få læberne til at syne større.

Det anbefales at påføre din lipliner på rene læber eller på en base af foundation.

Lipgloss

En lipgloss findes oftest i en flydende let cremet konsistens. Der findes både shiny lipgloss og matte lipgloss. En shiny / glossy lipgloss er med til at give læberne shine og farve, og en glossy lipgloss kan ofte få læberne til at “poppe” mere end en mat lipgloss.

Det anbefales at påføre din lipgloss efter du har påført din lipliner og på rene læber eller på en base af foundation.

Læbestift

En læbestift er oftest i en fast stick-form. Der findes både shiny læbestifter og matte læbestifter.

Det anbefales at påføre din læbestift efter du har påført din lipliner og på rene læber eller på en base af foundation.

Følg os her
Facebook
YouTube
Instagram
Nyhedsbrev