Sådan rengør du din hårbørste

Forside » Sådan rengør du din hårbørste

Guide til hvordan du rengør din hårbørste

Her hos My Beauty Guide kunne vi godt være bedre til at få rengjort vores hårbørste oftere. Vi spurgte jer på Instagram og størstedelen af jer var enige. Derfor har vi lavet en lille guide til hvordan man rengør sin hårbørste, som I kan følge trin for trin. Så kan vi sammen få gjort det til en vane at få rengjort vores hårbørste.

Men hvorfor er det så vigtigt at man rengøre sin hårbørste?

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at vi rengør vores hårbørste. En af de vigtigste grunde er, at vi gerne vil passe på vores hår og vores hovedbund.
Når vi reder vores hår, samler hårbørsten olier, snavs, døde hudceller og produktrester. Det kan over tid betyde, at der ophobes bakterier og snavs der ligger på/i børsten. Derfor overfører vi bakterier og snavs der ligger på/i hårbørsten, når vi reder vores nyvaskede hår, som kan resultere i at håret ser fedtet ud, selvom det er nyvasket.

Ved at rengøre sin hårbørste jævnligt, undgår man de rester af snavs og gammelt hår, der kan samle sig i børsten. Af samme grund vil hårbørsten også holde længere, så man ikke skal købe en ny børste så ofte. Og så kan vi da også blive enige om, at en hårbørste uden lange hår og fnuller bare ser pænere ud.

Hvor tit skal man rengøre min hårbørste?

Det kommer bl.a. an på, hvor mange stylingprodukter du bruger, hvor fedtet dit hår bliver osv. Men vi vil mene, at en grundig rengøring af hårbørsten en gang om måneden vil være et godt udgangspunkt. Hvis du bruger mange stylingprodukter eller har tendens til at få fedtet hår, kunne hver anden uge være en løsning for dig.
Husk: jo oftere du får gjort din børste ren, jo mindre snavs, fnuller og gamle hår vil der samle sig i børsten.

Det skal du bruge for at rengøre din hårbørste:

 • Mild opvaskemiddel eller shampoo (har du en vildsvinehårbørste, anbefaler vi en sulfatfri shampoo)
 • En skål med lunkent vand
 • En tandbørste eller en lille rengøringsbørste
 • En klud eller en svamp
 • Et rent håndklæde
 • Evt. en kam eller en anden børste for at fjerne hår

Sådan rengøre du din hårbørste:

 • Start med at fjerne så meget hår og fnuller som muligt fra hårbørsten. Her kan du bruge en kam eller en anden børste, hvis det gør det nemmere.
 • Fyld derefter en skål med lunkent vand (du kan også fylde vand i din håndvask, hvis det er nemmere), tilsæt lidt opvaskemiddel eller shampoo, og rør rundt i vandet. Når opvaskemidlet/shampooen er blandet godt sammen med vandet, lægger du din hårbørste med børstesiden nedad. Lad børsten ligge i blød i omkring 10-15 minutter (💡har du en naturbørste eller vildsvinehårbørste, må du ikke lade børsten ligge i blød, dyp kortvarigt børstesiden i vandet)
 • Når din børste har ligget i blød (eller dyppet i vandet) tager du tandbørsten/rengøringsbørsten, dypper den i rent vand og begynder at skrubbe børstehårene indtil alt snavs og gammelt hår er væk (vær forsigtig med ikke at skrubbe for hårdt, hvis du har en børste med naturlige børstehår).
 • Tag din klud/svamp, dyp den i rent vand, og rengør resten af børsten.
 • Når din hårbørste er blevet helt fri fra fnuller og snavs, skyller du den under varmt vand, sørg for at få alle sæberester skyllet ud af børstehårene.
 • Nu skal børsten lægges til tørre på et rent håndklæde, læg din hårbørste med børstesiden nedad, så alt overskydende vand kan løbe fra. Læg børsten et sted der er godt ventileret, så den kan tørre helt igennem. Lad børsten tørre helt igennem før du tager den i brug igen. Og voilà så er du klar til at rede dit nyvaskede hår, med en helt ren børste.

Hvilken hårbørste skal du vælge?

Dit valg af hårbørste afhænger af din individuelle hårtype, præferencer og etiske overvejelser. Alle typer børster har deres egne fordele, så det handler om at finde den, der bedst passer til dine behov.
Nedenfor kan du læse om 3 forskellige typer hårbørster og hvad de hver især kan.

Hårbørste med natur hår

Som oftest er en hårbørste med natur hår, lavet af hår fra vildsvin eller hjort, og disse hår har en naturlig evne til at absorbere de naturlige olier fra din hovedbund og fordele dem til dine længder. Det giver en naturlig glans til dit hår, men kan også forhindre tørhed og spaltede spidser.

De naturlige børstehår kan føles blødere og mere skånsomme for både hår og hovedbund. Derfor kan en børste med natur hår mindske risikoen for en irriteret hovedbund, og hvis dit hår har tendens til at filtre meget, kan den udrede dit hår mere skånsomt.

En hårbørste med natur hår kan være mere sårbar over for fugt og varme, så det er vigtigt at følge korrekte rengørings- og plejeinstruktioner, så børsten holder længst muligt.

Hårbørste med syntetiske hår

Hårbørster med syntetiske hår laves af mange forskellige materialer, der giver forskellig stivhed og fleksibilitet. Derfor kan det være nemmere at finde en hårbørste med syntetiske hår, der passer til lige din hårtype. At vælge en hårbørste med syntetiske hår fremfor natur hår, kan være en fordel hvis du er allergisk overfor dyrehår eller støv, der nemmere kan ophobe sig i naturlige børstehår.

Som udgangspunkt er syntestiske børstehår mere holdbare og modstandsdygtige over for fugt og varme, derfor kan man også sagtens bruge dem i vådt hår og i bruseren. Det er også nemmere at rengøre hårbørster med syntetiske hår, de suger heller ikke så meget vand til sig, som gør at de tørrer hurtigere end en børste lavet med natur hår.

Syntetiske børstehår producerer ofte mindre statisk elektricitet end nogle naturlige materialer. Derfor kan man opleve mindre flyvende hår og frizz, når man bruger en hårbørste med syntetiske hår.

Wet Brush

Wet Brush er en speciel type hårbørste, der er designet til at bruges på vådt hår. Børsten er kendt for sine skånsomme børstehår, der kan udrede sammenfiltret hår uden at hive i håret eller knække håret – som især er vigtigt, når håret er vådt og mere sårbart.

Hvis du har følsom eller irriteret hovedbund kan Wet Brush være godt for dig, da børstehårene er glatte og skånsomme mod hovedbunden. På grund af de skånsomme børstehår, er Wet Brush også velegnet til børn med tæt hår, der nemt filtrer.

Selvom Wet Brush er specielt designet til vådt hår, kan den også bruges på tørt hår uden problemer. Hvis du har tendens til at have sammenfiltret hår efter badet eller ønsker at minimere brud og skader, kan en Wet Brush være en god tilføjelse til din hårbørstekollektion.

📽 Se videoen hvor vi har rengjort My Beauty Guide børsten, som også havde brug for til det 😉

@mybeautyguide

Hvornår har du sidst rengjort din hårbørste? 🫣❤️ Få en mere dybdegående guide i vores blogunivers: mybeautyguide.dk ! 📲😍 #cleanbrush #cleanyourbrushes #cleanyourhairbrush #cleanyourhairbrushes #howtocleanhairbrush #guide #mybeautyguideapp

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Husk at du kan læse anmeldelser af forskellige hårbørster i My Beauty Guide appen 😊

DOWNLOAD My Beauty Guide appen HER

#SharingIsCaring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os her
Facebook
YouTube
Instagram
Nyhedsbrev