Perimenopause – Sådan reagerede Idas krop og hud

Forside » Perimenopause – Sådan reagerede Idas krop og hud

Mange er måske ikke klar over hvad perimenopause er, hvad det betyder og hvad det kan gøre ved kvinders kroppe.

Heldigvis vil Ida Lundgren (44 år) gerne dele sin oplevelse med sin perimenopause med os. Jeg må jo nok indrømme, at jeg ikke selv var helt klar over hvad det var og hvad det kan betyde for vores kroppe – derfor blev jeg også overrasket, da Ida begyndte at fortælle om sin oplevelse med både præmenopausen og perimenopausen.

Men lad os først starte med nogle helt klare facts om perimenopausen.

Perimenopause er perioden op til overgangsalderen. Og som bl.a. betyder at æggestokkene langsomt begynder at producere mindre østrogen. Perimenopausens start kan variere fra kvinde til kvinde – nogle oplever at den starter i 30’erne, andre i 40’erne og nogle først i 50’erne.

Perimenopausen kan opleves på forskellig vis – og Ida beskriver nedenfor sin oplevelse af sin Perimenopause.

Hvornår startede din perimenopause?

Min perimenopause startede så småt i slutningen af 30’erne og efter jeg rundede 40 år, mærkede jeg i den grad et skift i kroppen og i særdeleshed i min hud

Det føltes som om at kroppen ikke var min egen længere, at jeg ikke havde den samme kontrol over den. Små hedeture ud af det blå dukkede op, uden at jeg lavede noget. Uro i kroppen, ømme led og en nattesøvn der tit er blevet ødelagt af natlige hedeture.

Menstruationerne blev kraftigere og begrænsede mig i at være social.

Hormonerne kørte rundt i kroppen, i alle retninger, og hovedet kunne slet ikke følge med, og fra aldrig at have døjet med uren hud før, blev jeg nærmest til en teenager.

At føle sig alene omkring perimenopausen

Jeg spurgte familie, veninder og omgangskreds til råds osv. men uden resultat, selv lægen syntes det var noget pjat, for jeg var jo ung og “produktiv endnu”..

Så jeg følte mig meget alene og søgte efter råd på nettet, og fandt med det samme ud af, at jeg var i perimenopausen og at den faktisk kan være sværere end selve overgangsalderen.

Jeg blev lettet, da jeg fandt svarene på alle de ting jeg oplevede med min krop.

Dog undrer det mig hvor lidt vi kvinder egentlig taler om de forandringer der sker i vores kroppe, det er helt naturlige ting der sker og ikke noget vi skal skamme os over sker.

Uren hud under perimenopausen

Jeg oplevede som sagt at min hud forandrede sig kraftigt – den teede sig.

Jeg begyndte at kigge min renserutine igennem, opsøgte en behandler og fandt ud af at jeg ikke kun havde sensitiv hud, men at den var forandret og nu var mere kombineret hud, som både kan være knas-tør, lettere fedtet, rødlig, sensitiv og med små udbrud ind imellem.

Jeg går i dag mere op i ingredienserne i de forskellige produkter og så skal konsistensen føles rar. En fed creme om sommeren er ikke god for min hud, for den kan simpelthen ikke “ånde”, så i stedet vælger jeg de lettere typer.

Jeg bruger også altid SPF (Sun Protection Factor) uanset årstid og der findes jo SPF i rigtig mange produkter i dag, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge det 😉

Jeg kører en rimelig fast renserutine og det er stort set kun ved sygdom at jeg misser det. Det gør at jeg kan holde huden i balance og det ses tydeligt hvis jeg ikke gør noget.

Min hudplejerutine

Det er som sagt vigtigt for mig, at pleje min hud med produkter som passer til min hudtype.

Min renserutine om aftenen:

Oskia, “Renaissance Cleansing Gel”

Dybdegående rens fra Oskia, “Renaissance Cleansing Gel” som bl.a. er med Vitamin A, C & E og Omega 6. Min absolut favorit-rens.

KØB Oskia, “Renaissance Cleansing Gel” HER

Garnier, “Pure Active All in One Micellar Cleansing Water”

Toner fra Garnier, “Pure Active All in One Micellar Cleansing Water” som passer til en kombineret hud.

KØB Garnier, “Pure Active All in One Micellar Cleansing Water HER

Min plejerutine om aftenen:

Mist fra Elizabeth Arden, “Eight Hour Miracle Hydrating Mist” som fugter huden og kan bruges når som helst.

Serum fra VICHY, “Normaderm Probio-BHA serum”. Denne er jeg virkelig glad for at have prøvet, efter at have deltaget i et testpanel igennem My Beauty Guide appen.

Serum fra Lernberger Stafsing, “Anti-Blemish serum”. Den er rigtig god til at dæmpe rødme og irritation.

Øjencreme fra Eau Thermale Avène, “Soothing Eye Contour Cream” som passer godt til sensitive øjne. Jeg bruger kun denne øjencreme, da jeg har sarte øjenomgivelser.

Natcreme fra Biotherm, “Blue Therapy Uplift Night”. Min klare favorit af natcreme.

Elizabeth Arden, “Eight Hour Miracle Hydrating Mist,
VICHY, “Normaderm Probio-BHA serum”,
Lernberger Stafsing, “Anti-Blemish serum,
Eau Thermale Avène, “Soothing Eye Contour Cream”,
Biotherm, “Blue Therapy Uplift Night”

KØB Elizabeth Arden, “Eight Hour Miracle Hydrating Mist HER
KØB VICHY, “Normaderm Probio-BHA serum HER
KØB Lernberger Stafsing, “Anti-Blemish serum” HER
KØB Eau Thermale Avène, “Soothing Eye Contour Cream” HER
KØB Biotherm, “Blue Therapy Uplift Night” HER

“Når det bliver din tur til at komme i overgangsalderen, er det bedste du kan gøre, at omfavne øjeblikket og acceptere, at det er sådan det er. Det varer heldigvis ikke for evigt”

Ida Lundgren – BeautyLover, My Beauty Guide

Udover at Ida omfavner og accepterer sin perimenopause – sørger Ida også for at være aktiv, spise en varieret kost samt supplere med kollagen pulver.

Tak til Ida 🤍

For at dele sine erfaringer med sin perimenopause – der sker mange ting med vores kroppe jo ældre vi bliver. Lad os derfor tale meget mere om det, dele vores erfaringer samt oplyse hinanden – så vi netop ikke føler os alene omkring de forandringer der sker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os her
Facebook
YouTube
Instagram
Nyhedsbrev